14 Mart 2007 Çarşamba

AY BURCU-YENGEÇ

Ay burcumuz en derin duygularımızı ifade ettiğine göre bir ay yengeçi nasıl hisseder ? ve duygularını sevdiklerine - sevmediklerine nasıl yansıtır?

MİNİK AY YENGEÇİ ; o bir AY çocuğudur. ve duyguları - hareketleri tıpkı AY'ın gökyüzündeki dansı gibi değişik figürlerle bezenecektir. bir dakika öncec kıkır kıkır gülen o çocuk şimdi bi bakmışınız dudaklarını bükmüş gözleri dolmuştur. aslında bu üzgün hali daha sevimlidir ve siz onu sık sık kızdırmak istersiniz dudaklarını bi daha bükmesi için :)

GENÇ AY YENGEÇİ ; dolunaydan en çok etkilenen onlardır. bi dolunay akşamı , o gün kendine bi parça simit koparıp ikram eden sınıf arkadaşına aşık olduğunu farkeder. şöyle bi afallar , kendini cimcirir. yarın olunca , sınıfa girdiğinde gözleri o arkadaşını arar. bi bakar ki onunla göz göze gelmiş eyvahhh !!! hemen bakışlarını başka yöne çevirir , salağa yatar evet , o bir AY gencidir duyguları gerçektir , bakışlarındaki samimilik hemen farkedilir , size aşık olmuştur ancak nede olsa o bir yengeçtir ve dışı serttir. duygularını belli etmeden önce ''güvenceye'' ihtiyacı vardır. gönül eğlendirmek ona göre değildir ve onunla eğlenilmesinden de hoşlanmaz.

OLGUN AY YENGEÇİ ; en büyük hayalini gerçekleştirmiştir. sevebileceği - onu seven bir eşi ve çocukları vardır. kadınsa , o bir anne olarak yaratılmıştır. çocukları olmasa bile çevresindeki herkese anaç biri olarak yaklaşacaktır. yardımsever , duyarlı ve şevkatlidir. AY babası koruyucudur. normalde kavgacı değildir ancak ailesinin tehlikede olduğunu görürse hiç düşünmeden hayatını bile riske atacak kadar ileri gidebilir.

YÖNETİCİ AY YENGEÇİ ; cimrimidir - biz en iyisi tutumludur diyelim. işinizi savsaklamanızı istemez ve genelde çalışanlarına karşı yangeçin sert kabuğunu gösterir. ancak gerçekten sıkıntıda olduğunuzu görürse ay ikizleri gibi 5 gün izin vermekle kalmaz , sizi evinize de götürür , paraya ihtiyacınız olduğunu düşünüp bi miktar para verir ( maaşınızdan kesme ihtimalide vardır ) yani sizinle bir 'anne' edasıyla ilgilenir. duyguları sık değişir ancak sorumluluğu gereği işine duygularını yansıtmamayı öğrenmiştir. siz , yinede dolunay zamanlarında onun üzerine fazla gitmeyin...

ÇALIŞAN AY YENGEÇİ ; işine evine sahip çıktığı gibi sahip çıkar -tabii işini seviyorsa- ; size kendi ailesine sahip çıktığı gibi sahip çıkar -tabii sizi seviyorsa- , tüm bu özellikler bile onun vazgeçilmez olduğunu düşünmenize yetebilir. evet öyledir. o , her ne kadar bazen karamsarlık nöbetleri geçirsede , küçük bi eleştiride alınganlık etsede işyerinizin ''annesidir''... veee ; anneler en değerli varlıklardır...

ADMİN

YAZAN:YILDIRIM2020

Hiç yorum yok: