14 Mart 2007 Çarşamba

AY BURCU-BOĞA

Ay burcumuz en derin duygularımızı ifade ettiğine göre bir ay boğası nasıl hisseder ? ve duygularını sevdiklerine - sevmediklerine nasıl yansıtır?

MİNİK AY BOĞASI ; bir hastane - anne doğum yapıyor - baba , kapının dışında dokuz doğuruyor. doktor ve hemşireler koşuşturuyor. doktor birazdan başlayacak avrupa kupası maçını düşünüyor , hemşireler o yakışıklının oynadığı diziyi... herkes bi telaş içinde... ancak ; içeridekinin hiç acelesi yok gibi evet bir ay boğasını tanımlayan sözcükler , sabırdır-sükunettir-kararlılıktır-dayanıklılıktır-huzur ve güvencedir. tüm bu etkileri bebekliğinden itibaren gösterir. sanki akranlarından daha olgun bi tavrı vardır.

GENÇ AY BOĞASI ; ay koçu kardeşlerinin aksine o aşktada acele etmez. aslında sükunetinin altında gizlemeyi başarsada o çok tutkuludur. aynı sırada oturduğu sınıf arkadaşı bunu bilmez. bunu ancak gerçekten güvenip sevebileceği sevgilisi - zamanı geldiğinde eşi bilecektir. güvence tüm boğalar için önemlidir. ay boğası için duygusal düzeyde daha önemlidir. ilgi duyduğu birine hemen ilan-ı aşk etmez. bekler. daha atak görünen arkadaşları daldan dala konarken , o ömür boyu sürecek bi sevginin tohumlarını atar önce. kısa ve anlamlı bakışlarla. eğer karşı tarafında gönlü varsa sevgisini yıllarla büyüyüp gelişen bi çınar gibi besleyecektir. tabii ağır ağır ; aceleye ne gerek var?

OLGUN AY BOĞASI ; ekonomik - sosyal - duygusal güvenceyi sağladığına göre şimdi hareket zamanıdır. gün boyu işinde çalışır , akşam doğruca evine gelir (sadıktır) , veee sonraaaaaa tv'nin karşısında yemeğini yer ve uyur heyecan isteyenler lütfen başka bi kapıya. ay boğası güvenilir biridir , sakin ve huzurlu bi hayat ister. o'nun için heyecan güzel bir yemek , tatlı bir uyku ve belkide uykudan önce yatak odasını ''aydınlatmaktır'' ...

YÖNETİCİ AY BOĞASI ; maaşınıza sık sık zam istemeyin , maaşınızdaki güzel değişiklikten sonra işinizde de değişiklik farkedebilirsiniz. konuşmakmı istiyorsunuz , buyrun ''doğal'' çiçeklerle bezenmiş odasına geçin. saygılı bi şekilde isteklerinizi ifade edin. size hayır derse ısrar etmeyin. boğaları çabuk sinirlendiren şey ısrar edilmektir. siz odasından çıkarken yanınızdan hızla ve sinirli bi şekilde geçen çalışma arkadaşınız yüksek sesle bişeyler söylüyor. belliki ay boğası patronunuza kızmış bir mars çalışanı. 2 dk sonra merak ettiniz ve mars arkadaşınızın yanına gittiniz sordunuz. ''ne oldu , dediğini kabul ettimi?? '' cvp gelir ''etmedi a....diiiiiiiit '' evet ; ay boğası kararlıdır. sizin kibarlığınız yada fevriliğiniz onu kararından döndürmez. öyleyse kibar olun :)

ÇALIŞAN AY BOĞASI ; eğer merkürü baskın değilse ona hesap yaptırmayın. belki hesabını doğru yapar ancak bi bakmışınız o bitirene kadar bi sonraki yılın hesap dökümanları gelmiş belli bir sistemde işleyen monoton işler ona göredir. düzeni sever. her haftasonu eşiyle ve çocuklarıyla çiftlik evine giderler. doğayı ve herşyin doğal olanını tercih eder. eğer bu haftasonu onun mesaiye kalmasını isterseniz bunun karşılığını mutlaka verin. para olarak tabiiki ne sandınız. o , motivasyon stratejilerinden ve aferin koçum aslanım gibi gaz veren laflardan anlamaz. çünkü o koç yada aslan değil. o , yaptığının karşılığını ''gerçek'' olarak ister. yapmacıklıktan uzak durur. sessiz ve sabırlı durduğuna bakmayın , eğer boğa inadı ve öfkesi açığa çıkarsa artık sizin o işletmedeki statünüzün bi önemi kalmaz.artık siz diş bileyen iki insansınız. o , biraz daha insanüstü dayanıklılığa ve sağlam kemiklere sahiptir uyarayım :D

ADMİN

YAZAN:YILDIRIM2020

Hiç yorum yok: